top of page


סמנה - חמאה תימנית
החמאה התימנית, המכונה גם "סמנה", היא מרכיב בסיסי וייחודי במטבח התימני, המשמשת לתיבול מאכלים רבים ובעלת טעם עשיר וארומטי.
מהי סמנה?
סמנה - חמאה תימנית, היא חמאה שעברה תהליך של חימום וסינון בשיטה התימנית. מטרתו של החימום הוא להסיר מהחמאה את מוצקי החלב והמים. התהליך הזה מעניק לחמאה המתקבלת - חיי מדף ארוכים יותר וטעם עשיר ומרוכז יותר.
הסמנה משמשת במטבח התימני למגוון רחב של מאכלים כמו ג'חנון, מלוואח, מרקים ותבשילים.
-
אפייה - הסמנה משמשת להכנת מאפים כמו כעכים ועוגיות.
-
טיגון - הסמנה משמשת לטיגון מאכלים כמו ביצים וירקות.
-
מריחה - הסמנה משמשת למריחה על לחם או פיתה.
הסמנה של SAM FOOD מיוצרת בישראל, עבודת-יד, 100% חמאה.
bottom of page