top of page
סמנה

סמנה - חמאה תימנית

 

החמאה התימנית, המכונה גם "סמנה", היא מרכיב בסיסי וייחודי במטבח התימני, המשמשת לתיבול מאכלים רבים ובעלת טעם עשיר וארומטי.

מהי סמנה?

סמנה - חמאה תימנית, היא חמאה שעברה תהליך של חימום וסינון בשיטה התימנית. מטרתו של החימום הוא להסיר מהחמאה את מוצקי החלב והמים. התהליך הזה מעניק לחמאה המתקבלת - חיי מדף ארוכים יותר וטעם עשיר ומרוכז יותר.

הסמנה משמשת במטבח התימני למגוון רחב של מאכלים כמו ג'חנון, מלוואח, מרקים ותבשילים.

  • אפייה - הסמנה משמשת להכנת מאפים כמו כעכים ועוגיות.

  • טיגון - הסמנה משמשת לטיגון מאכלים כמו ביצים וירקות.

  • מריחה - הסמנה משמשת למריחה על לחם או פיתה.

הסמנה של SAM FOOD מיוצרת בישראל, עבודת-יד, 100% חמאה.

bottom of page